måndag 16 januari 2012

Paljon lunta mutta ei taskulamppua

Först och främst vill jag gratulera kompisen Isabelle (Ms Peachy) med sambo till deras son som föddes i lördags! GRATTIS!

Det har varit en helg fylld med att "allt skit händer på samma gång"!
I lördags var vi till Sala för Johan skulle ta nytt foto till körkortet, resan in gick bra men när vi skulle åka hem så började bilen fula sig med att rycka och gå ojämt och pluttra fram, avgasen luktade rent ut sagt bajs. Vi stannande utanför Heby där det började rycka ordentligt. Stod stilla ett tag och gasade lite sen körde vi vidare hemåt. Det gick bra så länge vi höll jämn gas.
Vi kom hem och lät bilfan stå. Kollade runt lite på nätet på vad det kunde va för fel, vissa hade teorier om tändstift och tändspolar o bla bla bla....

I söndags morse när vi vaknade och klev upp var det bara 14 grader inomhus, svalt o härligt sådär på morgonen. Då var det nå fel på havrebrännaren, pappa kom in och kollade på den och då var det nån skruv som hade satt sig tvärs över någonting.... Jag förstår knappt hälften.... men iaf... en glassäkring gick när brännaren lagades och den funkar inte utan säkring. Johan fick skruva sönder en stereo för att hitta en ny glassäkring. Men nu har vi värme!
I söndags eftermiddag övervägde vi och åkte till Skutskär o köpte en begagnad Volvo 850 ifall vi inte skulle få igång V70 ordentligt innan idag när vi måste ha två bilar...
Men vi ska iaf titta på tändstiften och spolarna o hoppas att det bara är det felet.

I morse gick vi upp i vanlig tid kl 6 för att åka till jobb och dagis, typ 15 minuter innan vi ska åka så hör jag ett splasch - ljud och Evelina har kräkts... jippi!
Ringer till jobbet, ringer till dagis.
Har varit hemma med båda barnen idag, men hon har bara kräkts två ggr idag och jag hoppas det är slut där.

Paljon lunta mutta ei taskulamppua =  mycket snö men ingen ficklampa.
Vet ni vilken film det är ifrån?
Jönssonligan på Mallorca.
Jag vet att det är lite töntigt men jag kom att tänka på den frasen. Helt oväsentligt och meningslöst men men.... Lite humor i allt elände =)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar